... avui us poso en aquí una altra fotografia de les restes d'utensilis domèstics trobats entre el que queda de les cases enderrocades en el setge de Barcelona del 1714, que vaig fotografiar en la meva darrera visita al lloc...

on per cert s'escrivia en el Diari del Setge que
en tal dia com ahir...

DIARI DEL SETGE
Jornada CCCLXXXXI del setge.
 19 d'agost de 1714
Diumenge.

En el dia d’avui ha continuat el foc acostumat dels borbònics per engrandir la bretxa entre els baluards de Llevant i Santa Clara.

El comandant en cap general Antoni de Villarroel, acompanyat de tot l’estat major de generals i coronels, ha visitat les fortificacions i la travessera defensiva, prenent sobre el terreny algunes disposicions defensives i animant els soldats.

S’ha disposat limitar la sortida d’efectius al camí cobert, oficialment, per no exposar ningú i reservar els màxims dels nostres per a l’embat final; també, però, perquè és evident a tothom que molts dels membres dels piquets ja no tornen.

Aquesta nit, la companyia dels pagesos de Sant Martí, 30 desmuntats i 100 homes manats pels capitans Baixeres i Miravet, han fet una sortida i penetrat a la marina de Llevant, fins a ocupar una bateria sencera dels assetjadors, la qual, tanmateix, no han pogut inutilitzar.

Hem perdut sis homes i ens han ferit altres vuit.

Hem comprovat com arribava a les proximitats del camp enemic una gran esquadra de navilis procedent d’Alacant, carregada de queviures; també al nostre port, vuit barques de rem amb 3000 quarteres de grans i una petita càrrega de pólvora...
     
   
PÀGINA 1.854
20 D'AGOST DE 2014
 
 
 
PÀGINA ANTERIOR
PÀGINA PRINCIPAL