DIARI DEL SETGE
Jornada CCCLXXXXV del setge.
23 d'agost de 1714 Dijous.

L’artilleria ha estat avui molt activa. Es borbònics han posat en servei una nova bateria de dotze canons que dispara des de l’esquerra contra el baluard de Santa Clara.

Ha mort avui el tinent Jordi Cabrera, del Regiment de fusellers de Muñoz.

De matinada, el general Villarroel ha tornat a reconèixer personalment els treballs i ha negociat amb els membres de la Junta Secreta una millor remuneració dels defensors.

Tot el comandament de la plaça ha demanat a la Junta de Medis que es pagués els oficials de guerra i es millorés la qualitat del pa i altres queviures, perquè l’escassetat estava fomentant la deserció.

El conseller en cap Casanova ha demanat, en particular, que es proveïssin els magatzems dels baluards amb vi i aiguardent, necessaris per les guàrdies de nit dels soldats.

Els senyors del govern de la plaça han ordenat fer general escrutini a totes les cases i convents per ajuntar tots els queviures possibles i repartir-los entre els més necessitats: s’hi han trobat ben poques coses, que els qui tenen se les guarden ben amagades.

De nit han arribat tres embarcacions petites, un dia més procedents de Mallorca, amb algunes provisions i pa, que ha estat venut als soldats des dels mateixos vaixells.
     
   
PÀGINA 1.858
24 D'AGOST DE 2014
 
 
 
PÀGINA ANTERIOR
PÀGINA PRINCIPAL