DIARI DEL SETGE
Jornada CCCCV
03 de setembre de 1714. Diumenge. 

Avui han fugit els capitans del Regiment de la Fe Joan Delavilla i Benet Romaguera amb deu desertors més. Poca fe i molta covardia.

Després del Consell de Guerra d’ahir, avui s’han reunit els membres de la Junta Secreta amb el comandant en cap.

Abans, el cavaller montblanquí Francesc de Castellví, que conserva memòria molt prolixa per escrit de la nostra defensa, m’ha demanat que li fes extracte de tot el que s'hi parlés.

A la reunió, s’hi han llegit tots els vots dels generals i coronels, unànims en la feblesa de la nostra posició defensiva.

A continuació, el conseller en cap, el protector del Braç Militar i les altres autoritats principals han fet una inspecció completa de les defenses.

Salvador Feliu de la Penya, president de la Junta de Medis, ha informat sobre la situació de la ciutat pel que fa a la vianda: tenim encara esperança de rebre un generós comboi procedent de Mallorca. 

Han ordenat un nou escrutini general i la publicació d’un ban amb penes molt greus per als qui amaguin vianda.

Han demanat al canonge Rifós que, a les esglésies més allunyades del foc enemic, s'hi exposi nit i dia el Santíssim i els predicadors hi exhortin el poble.

Avui les bateries invasores a estones han hagut d'amainar el foc gràcies a la pluja que torna a caure. Que Déu la beneeixi!
     
   
PÀGINA 1.868
3 DE SETEMBRE DE 2014
 
 
 
PÀGINA ANTERIOR
PÀGINA PRINCIPAL