PINGÜINS DE HUMBOLDT
Spheniscus humboldti ... et mostro en aquesta pàgina les millors fotografies que he aconseguit fer a aquest ocell a les que he afegit alguns comentaris, que permeten conèixer-lo amb més profunditat...
 
... els pingüins de Humboldt són ocells adaptats a la vida marina que han perdut la capacitat de volar...
... en canvi, són nedadors excel·lents ...
... aquest pingüí científicament anomenat Spheniscus humboldti, és conegut també amb els noms de pachanca o patranca...
 
 
... en consonància, les ales han esdevingut aletes...
... com a adaptació a la vida marina, les plomes són petites per no oferir resistència a l'aigua i el plomatge és molt atapeït per protegir el cos del fred i la humitat...
... es tracta d'un au d'aparença compacta amb plomatge negre en el dors i blanc en el pit i ventre...
... posseeix, a més, una banda de plomes negres al voltant del pit i algunes taques del mateix color en la panxa....
... la pell de la seva cara és color rosat i el seu bec es mostra amb taques rosades i negres...
... té una altura que arriba entre els 45 i 60 centímetres i pesa aproximadament quatre o cinc quilos...
... s'alimenta principalment d'anxoves petites , encara que ocasionalment afegeix a la seva dieta calamars i  peixos petits...
 
 
... el pingüí de Humboldt habita al llarg de les costes de Xile i Perú que són banyades pel Corrent d'Humboldt o Corrent Peruà, des dels 5º als 41º 55' graus de latitud sud sobre la costa oest de les terres sud-americanes...
... en els últims anys les seves poblacions s'han reduït dràsticament a conseqüència de l'escassesa de llocs de nidificació, reducció en l'oferta d'aliments , depredació per part de l'home i, sobretot, l' impacte de fenòmens climàtics severs, com El Nen....
 
 
... fa el niu a forats, esquerdes o coves i ponen dos ous. Les poblacions d'aquest pingüí han experimentat una davallada important en els darrers anys; els exemplars del Zoo de Barcelona participen en un programa europeu de cria en captivitat
 
 
 ANAR A L'ÍNDEX 
ANAR A LA PÀGINA PRINCIPAL