FALCÓ PERDIGUER
Accipiter gentilis ... et mostro en aquesta pàgina les millors fotografies que he aconseguit fer a aquest ocell a les que he afegit comentaris, que permeten conèixer-lo amb més profunditat
 
... l'astor o falcó perdiguer és conegut científicament amb el nom d' "Accipiter gentilis "...
... observant-lo no cal dir que és un ocell de rapinya ...
 
 
... el mascle fa entre 49 i 57 centímetres de llargada i entre els 93 i els 105 centímetres d'envergadura alar...
... la femella, més gran,  fa entre 58 i 64 centímetres de llargària i entre 108 i 127 centímetres d'envergadura alar...
 
 
... els mascles de les subespècies més petites poden pesar fins a 630 grams, mentre que les femelles de les races més grosses poden arribar a fer 2 quilos...
... tenen colors foscs al dors i blanquinosos al ventre, amb petites franges transversals brunes...
 
 
... les seves potes són fermes amb urpes potents....
... les ales són curtes i arrodonides...
... i la seva cua és llarga...
 
 
... el seu cap és petit...
... tenen un bec fort i encorbat...
 
 
... he tingut la sort de poder-lo observar com, perfectament camuflat en un arbre, es llança amb increïble perícia, entre branques i troncs, per a caçar altres ocells, faisans, gaigs, còrvids, perdius, aviram, etc. i petits mamífers, com conills, esquirols, talps, llebres, etc...
 
 
... viuen als boscos fins a uns 2.000 metres d'altitud i, de fet, a casa nostra, es troba en quasi tot tipus de bosc, fins i tot en els més frondosos, on no té cap dificultat per circular a gran velocitat...
 
 
... a l'estiu viuen al nord d'Europa i d'Àsia, i a la tardor baixen cap al sud i a l'Àfrica del Nord...
... també habita les regions temperades de Nord-Amèrica...
 
 
 
 ANAR A L'ÍNDEX 
ANAR A LA PÀGINA PRINCIPAL